torsdag 24 juni 2010

Vaniljkräm



Klassisk tårtfyllning! Receptet räcker till ett lager i en 24 cm tårta.

6 äggulor
125 g strösocker
50 g vetemjöl
5 dl mjölk
1 vaniljstång

Vispa äggulorna och sockret ljust och luftigt. Vispa sedan i mjölet. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och lägg både de och stången i mjölken. Värm upp mjölkblandningen och ta den av plattan. Häll i äggblandningen under omrörning och ställ sedan tillbaka på plattan. Vispa hela tiden tills det tjocknar. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn. Låt svalna. Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den.

1 kommentar:

  1. Hihi, vad maffigt! Ser ut som en jätteskål med mums =)

    SvaraRadera